Drone 1.0 doesn't trigger/update Gitea status flag

I have been doing some testing with Gitea+Drone 0.8.x and noticed that there is a status flag in the commit view. I am now using Gitea+Drone 1.0.0-rc.3 and it seems that this status flag is gone. There is no icon showing the CI status anymore.
Is this intended? Can anyone confirm this issue?

I am also having this issue.

tested with Gitea API : repoCreateStatus and the Gitea API works just fine.

and i tried to get commit status with this API : repoListStatuses

seems Drone call gitea API with empty status value.

[
    {
        "id": 1,
        "status": "",
        "target_url": "http://my-server/user/hello-world/22",
        "description": "Build is pending",
        "url": "http://my-server/git/api/v1/user/hello-world/statuses/298dfa34863613a56a9630dff7b444b44c714259",
        "context": "continuous-integration/drone/push",
        "creator": {
            "id": 1,
            "login": "user",
            "full_name": "",
            "email": "[email protected]",
            "avatar_url": "http://my-server/git/avatars/44cd0e6760a22421b2fe4f36d5162785",
            "language": "en-US",
            "username": "user"
        },
        "created_at": "2019-01-05T06:50:49Z",
        "updated_at": "2019-01-05T06:50:49Z"
    },
    {
        "id": 2,
        "status": "",
        "target_url": "http://my-server/user/hello-world/22",
        "description": "Build is running",
        "url": "http://my-server/git/api/v1/user/hello-world/statuses/298dfa34863613a56a9630dff7b444b44c714259",
        "context": "continuous-integration/drone/push",
        "creator": {
            "id": 1,
            "login": "user",
            "full_name": "",
            "email": "[email protected]",
            "avatar_url": "http://my-server/git/avatars/44cd0e6760a22421b2fe4f36d5162785",
            "language": "en-US",
            "username": "user"
        },
        "created_at": "2019-01-05T06:50:49Z",
        "updated_at": "2019-01-05T06:50:49Z"
    },
    {
        "id": 3,
        "status": "",
        "target_url": "http://my-server/user/hello-world/22",
        "description": "Build is passing",
        "url": "http://my-server/git/api/v1/user/hello-world/statuses/298dfa34863613a56a9630dff7b444b44c714259",
        "context": "continuous-integration/drone/push",
        "creator": {
            "id": 1,
            "login": "user",
            "full_name": "",
            "email": "[email protected]",
            "avatar_url": "http://my-server/git/avatars/44cd0e6760a22421b2fe4f36d5162785",
            "language": "en-US",
            "username": "user"
        },
        "created_at": "2019-01-05T06:50:57Z",
        "updated_at": "2019-01-05T06:50:57Z"
    }
]

This issue seems to be fixed in 1.0.0-rc.4 :slight_smile:

2 Likes