Everything works except build won't start

Hello,

Here is my docker-compose:

version: '2'
services:
  drone-server:
    image: drone/drone:0.7
    ports:
      - 8000:8000
    volumes:
      - /root/projects/drone/server:/var/lib/drone/
    restart: always
    environment:
      - DRONE_OPEN=true
      - DRONE_HOST=http://my.domain:8000
      - DRONE_GOGS=true
      - DRONE_GOGS_URL=http://git.my.domain
      - DRONE_SECRET=MyVerySecretStringForDroneAndGogs

  drone-agent:
    image: drone/drone:0.7
    command: agent
    restart: always
    depends_on:
      - drone-server
    volumes:
      - /root/projects/drone/agent:/var/run/docker.sock
    environment:
      - DRONE_SERVER=ws://drone-server:8000/ws/broker
      - DRONE_SECRET=MyVerySecretStringForDroneAndGogs

I can access http://my.domain:8000 and login with gogs username and password and see every repository. I can activate the test repository successfully, which appears on my dashboard.

Here are the logs after doing all this:

[[email protected] drone]# docker-compose logs -f --tail=5 | grep drone-server
Attaching to drone_drone-agent_1, drone_drone-server_1
drone-server_1 | [GIN-debug] GET /api/debug/pprof/profile --> XXX/drone/drone/server/debug.ProfileHandler.func1 (14 handlers)
drone-server_1 | [GIN-debug] GET /api/debug/pprof/symbol --> XXX/drone/drone/server/debug.SymbolHandler.func1 (14 handlers)
drone-server_1 | [GIN-debug] POST /api/debug/pprof/symbol --> XXX/drone/drone/server/debug.SymbolHandler.func1 (14 handlers)
drone-server_1 | [GIN-debug] GET /api/debug/pprof/trace --> XXX/drone/drone/server/debug.TraceHandler.func1 (14 handlers)
drone-server_1 | [GIN-debug] GET /metrics --> XXX/drone/drone/server/metrics.PromHandler.func1 (14 handlers)

(had to put XXX instead of url because it wouldn’t let me post more than 2 URLs ???)

and

[[email protected] drone]# docker-compose logs -f --tail=5 | grep drone-agent
Attaching to drone_drone-agent_1, drone_drone-server_1
drone-agent_1 | pipeline: request next execution

When I push to my repository, which is done successfully, absolutely nothing else appears on the logs. It’s like drone can’t see the push. Here is my .drone.yml file:

.drone.yml 162 B
123456

pipeline:
    build:
        image: python:3.5.1-alpine
        commands:
           - python pip install --upgrade pip setuptools
           - python test/pum.py

I’d really appreciate some help, I’m going crazy. If I had some logs I wouldn’t be asking for help, but nothing happens. Thank you

Hello,

Sorry but I think I found the problem.
My gogs repo was private and I never set it to private mode. Now I think it is working.
I did that with:

  • DRONE_GOGS_PRIVATE_MODE=true

Also, it seems that this line was stupid of me:

  • /root/projects/drone/agent:/var/run/docker.sock

I replaced it with:

  • /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock

And now everything works.

This is great, drone is amazing, thank you so much!